Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/562b2b7679709/
Українська правда
Київ

Активісти назвали перелік будівель, які мали відремонтувати у 2015 році

24.10.2015  09:55


Фото technoteka.com

Антикорупційний штаб Києва оприлюднив перелік будівель Києва, які мають відремонтувати за бюджетні кошти у 2015 році – Антикорупційну карту.

Загалом цього року за кошти киян мали відремонтувати 2 тисячі 525 будівель, на загальну суму 458 мільйонів гривень.

"Цікаво те, що більшість з цих об’єктів мали відремонтувати до кінця жовтня. Фактично, за наші гроші політики хотіли зробити те, чим можна було б хизуватися з бордів, розповідаючи про свої заслуги виборцям. Насправді ж це ремонти, за які кожен киянин заплатив зі своєї кишені", - повідомила у facebook засновниця Антикорупційного штабу Києва Галина Янченко.  

На карті усі об’єкти розбиті на 5 категорій: житлові будинки, навчальні заклади, спортивні і дитячі майданчики, соціальні установи та медичні заклади.

Клікніть, щоб перейти на карту  

Разом із об’єктами, що мають ремонтувати в 2015 році, на карті залишаються доступними минулорічні дані.

"Антикорупційна карта – це реальна можливість відслідковувати витрачання бюджетних коштів, оскільки частину грошей банально розкрадають", - розповіла Янченко.

Вона додала, що вже є перший позитивний результат у боротьбі з корупцією на ремонтах – будинок у провулку Пожарського після відкриття кримінального провадження нарешті утеплили.  

 

Згідно з даними, розміщеними на карті, більшість робіт, на які виділяються кошти з бюджету, зосереджені на ремонтуванні екстер’єру (ремонт фасадів, покрівлі, заміна вікон тощо). Значно менше ремонтувались мережі, каналізація, місця загального користування і внутрішні приміщення.

Гроші здебільшого витрачаються на оновлення житлових будинків (1144 об’єкти) і навчальних закладів (734). Менше витрат – на спортивні майданчики (396), медичні (137) та соціальні (113) установи.

Натиснувши на будь-який об’єкт на карті, користувачі отримають інформацію про назву об’єкта, його адресу, суму, витрачену на ремонт, перелік фактично виконаних робіт та дату завершення ремонту.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.