Активісти назвали перелік будівель, які мали відремонтувати у 2015 році



Фото technoteka.com

Антикорупційний штаб Києва оприлюднив перелік будівель Києва, які мають відремонтувати за бюджетні кошти у 2015 році – Антикорупційну карту.

Загалом цього року за кошти киян мали відремонтувати 2 тисячі 525 будівель, на загальну суму 458 мільйонів гривень.

"Цікаво те, що більшість з цих об’єктів мали відремонтувати до кінця жовтня. Фактично, за наші гроші політики хотіли зробити те, чим можна було б хизуватися з бордів, розповідаючи про свої заслуги виборцям. Насправді ж це ремонти, за які кожен киянин заплатив зі своєї кишені", - повідомила у facebook засновниця Антикорупційного штабу Києва Галина Янченко.  

На карті усі об’єкти розбиті на 5 категорій: житлові будинки, навчальні заклади, спортивні і дитячі майданчики, соціальні установи та медичні заклади.

Клікніть, щоб перейти на карту  

Разом із об’єктами, що мають ремонтувати в 2015 році, на карті залишаються доступними минулорічні дані.

"Антикорупційна карта – це реальна можливість відслідковувати витрачання бюджетних коштів, оскільки частину грошей банально розкрадають", - розповіла Янченко.

Вона додала, що вже є перший позитивний результат у боротьбі з корупцією на ремонтах – будинок у провулку Пожарського після відкриття кримінального провадження нарешті утеплили.  

 

Згідно з даними, розміщеними на карті, більшість робіт, на які виділяються кошти з бюджету, зосереджені на ремонтуванні екстер’єру (ремонт фасадів, покрівлі, заміна вікон тощо). Значно менше ремонтувались мережі, каналізація, місця загального користування і внутрішні приміщення.

Гроші здебільшого витрачаються на оновлення житлових будинків (1144 об’єкти) і навчальних закладів (734). Менше витрат – на спортивні майданчики (396), медичні (137) та соціальні (113) установи.

Натиснувши на будь-який об’єкт на карті, користувачі отримають інформацію про назву об’єкта, його адресу, суму, витрачену на ремонт, перелік фактично виконаних робіт та дату завершення ремонту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ