Кличко витратив на вибори 16 мільйонів, а "Укроп" - 29,5 мільйона



Фото blogs.pravda.com.ua

Лише 3 із 29 кандидатів на посаду міського голови Києва відзвітували про витрачені на передвиборну кампанію гроші. 

Про це у блозі на "Українській правді" пише журналіст Сергій Андрушко.   

"19 жовтня був останній день подання проміжних фінансових звітів партій та кандидатів у мери. А вже 20 жовтня ці звіти мали б бути оприлюднені", - нагадав журналіст.

Серед тих, хто вже подав звіт – чинний мер Віталій Кличко. Він витратив на передвиборчу агітацію 16 мільйонів 101 тисячу гривень.

Другим, хто вчасно прозвітував, був кандидат в мери Києва Роман Михайлов, який, відповідно до звіту, витратив на вибори "0" гривень і "0" копійок.

Та третім кандидат Євген Рибчинський, який задекларував надходження в розмірі 668 тисяч гривень, з яких його власні 572 тисячі гривень, а 96 тисяч гривень – добровільні внески.
 
Андрушко додав, що 20 жовтня стало зрозуміло, що значна частина кандидатів у мери та партій не надали проміжних фінансових звітів, або ж надали не самі звіти, а виписки з банків.  

Із 40 партій, які беруть участь у виборах до Київради, менше 10 надали звіти вчасно і без порушень. 

Кілька партій продемонстрували, що проводять передвиборчу кампанію без жодної гривні надходжень.

Партія соціалістів показала у своєму звіті "0" надходжень. Партія "Зелені" – теж "0", партія "Сила людей" усього зібрала на виборчу кампанію 25 тисяч 900 гривень, все це – внески самих кандидатів.

Зі звіту виборчого фонду "Громадянська позиція", вони зібрали усього 361 тисячі 855 гривень, це здебільшого кошти, надані самою партією (325 тисяч гривень, ще 14 тисяч гривень – внески кандидатів).

"Партія "Самопоміч" на вибори в Києві зібрала 10 мільйонів 985 тисяч. Більшість – це партійні гроші, чиї само – залишається для громадян за сімома замками", - відзначив Андрушко.

Партія "Укроп" зібрала 29 мільйонів 557 тисяч гривень, з них внески кандидатів – 135 тисяч і 69 тисяч – добровільні пожертвування.

"Найбільших грошодавців двоє. Це Костиря Інна Олександрівна – 46 тис. грн... та Котвицький Сергій Опанасович, який робив пожертвування 4 рази, загальною сумою понад 69 тисяч грн...", - написав Андрушко.

Партія "Сила громад" витратила всього 204 тисячі гривень, зокрема, це внески кандидатів.

"Аграрна партія" зібрала 440 тисяч гривень власних коштів. "Українська народна партія" мала на вибори 53 тисячі гривень. Партія "Демальянс" зібрала 237 тисяч гривень, з яких 206 тисяч це кошти партії, а ще 12 тисяч – кандидатів.

Є партії та кандидати, які надали неповний звіт, а лише виписки та інформацію про банківські рахунки.

Партія "Автомайдан" здала лише виписки без звіту. Так само "Батьківщина", "Свобода" і "Наш край". "Відродження", "Партія простих людей Сергія Капліна", "Опозиційний блок", "Рух за реформи" надали детальні виписки без звіту.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ