Андріївський узвіз досі не перекрили. Питання гальмує міська влада?



Чиновник КМДА Олександр Спасибко оглядає болларди на Андріївському узвозі. За його словами, узвіз мав стати пішохідним на початку жовтня. Фото з сайту КМДА

Інформація про перекриття Андріївського узвозу для машин з 21 жовтня, озвучена директором КП "Інженерний центр", не відповідає дійсності. Коли ж узвіз стане пішохідним – наразі невідомо.

Про це у facebook координатор процесу громадського обговорення проекту обмеження руху на Андріївському узвозі від компанії "Еста Холдинг" Юлія Нікітіна.

"Сьогодні вийшли публікації про те, коли запрацюють болларди на Андріївському узвозі. Вони основані на словах керівника КП "Інженерний центр" і не відповідають дійсності", - написала вона.

Нікітіна наголосила, що болларди включать лише після того, як на громадських слуханнях буде затверджена процедура роботи боллардів, мешканцям вулиці видадуть безкоштовні пульти управління, і болларди будуть передані на баланс місту чи району.

"На двох етапних обговореннях у Подільській РДА у листопаді 2014 року ми домовились про те, що тестовий режим роботи боллардів триватиме 3 місяці після їх ввімкнення. А ввімкнення відбудеться тільки після громадського погодження процедури їх роботи і передачі на баланс місту", - написала Нікітіна.

Вона пояснила, що почати процедуру погодження компанія не може, бо для цього потрібна затверджена в ДАІ дорожньо-транспортна схема.

"Цю схему погодили у листопаді 2014 року, але КП "Інженерний центр" почало її погоджувати лише у серпні 2015 року. Затвердженої схеми досі немає", - наголосила Нікітіна.

За її словами, запрацювати болларди зможуть нескоро, бо після отримання схеми від ДАІ треба кілька днів на доопрацювання процедури, потім повідомлять про дати громадських слухань. Через 2 тижні мають пройти попередні слухання, а потім, через місяць і п’ять днів (за законом), пройдуть фінальні слухання, на яких затвердять процедуру роботи боллардів.

"Після цього РДА зможе розпочати видачу пультів, які давно закуплені, а після цього болларди увімкнуть. Якщо, звісно, до цього моменту якась муніципальна структура погодиться взяти їх на баланс", - відзначила Нікітіна.   

"Але по процесу передачі боллардів на баланс ми з весни намагаємося отримати у КМДА інструкції (як і кому ми їх передаємо), і досі нічого не отримали", - додала вона.

Нікітіна також запевнила, що станом на 21 жовтня поламану невідомим ще не відремонтували.

У КМДА обіцяли, що на початку жовтня узвіз буде пішохідним. Скриншот з сайту КМДА 

Як відомо, раніше директор КП "Інженерний центр" Антоніна Петриченко заявляла, що 21 жовтня на Андріївському узвозі у тестовому режимі запустять систему обмеження проїзду автомобілів. 

У вересні директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ