"Київпастранс" купить 7 львівських трамваїв за 184 мільйони



Фото eltrans.electron.ua

КП "Київпастранс" купить у ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс" 7 трамвайних вагонів з низьким рівнем підлоги за 183,75 мільйона гривень.

Як повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник держзакупівель", угоду уклали 12 жовтня.

Трамваї купуватимуть по 26,25 мільйона за штуку.

"Наші гроші" відзначають, що укладення угоди відбулось після низки рішень АМКУ та судів, які спочатку унеможливили закупівлю, а потім дозволили придбати трамваї.

На тендер у липні подавали заявки три компанії – "Електронтранс", ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" та ТОВ "Татра-Юг" з Одеси.

"Татра-Юг" запропонувала ціну меншу від переможця на 1%.

Однак тендерний комітет відхилив цю заявку через претензії до документів та пропонованих фірмою трамваїв К-1М8, які не влаштували "Київпастранс" по технічним характеристиками (яким саме – у протоколі відхилення не повідомляється).

Також у "Київпастрансі", де цього року було змінено керівництво, зауважили, що "Татра-Юг" по контрактах 2011-2012 років отримувала попередню оплату від 56 до 100%, однак зривала терміни поставок, що було порушенням угод.

"Татра-юг" оскаржила рішення про своє відхилення в АМКУ, і тендер відмінили. На думку антимонопольників, львівські трамваї також не відповідали технічним вимогам замовника (відстань від осі була більшою на 5 мм від тої, яку просив замовник, так само на кілька см відрізнялась висота підвіски вагонів від тої, яку просив замовник).

Формально вказані показники були відмінними від тендерних вимог. Однак Господарський суд Києва, куди звернувся з "Київпастранс" з позовом про відміну рішення АМКУ, порахував, що вказані параметри львівських трамваїв є кращими від вимог замовника.

Тому суд визнав недійсним рішення АМКУ. Таке ж рішення прийняв згодом апеляційний суд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ