У столичному дитсадку 4 дітей захворіли на гепатит



Фото womanway.com.ua

У столиці четверо маленьких дітей захворіли на вірусний гепатит А у дитячому садку.

Про це повідомляє сайт СЕС Києва.

"У чотирьох 5-річних дітей виявлено гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі Києва, по вул. Кибальчича, 17", - йдеться в повідомленні.

Троє хворих госпіталізовані до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одна дитина – не госпіталізована.

У дитсадку провели позапланову перевірку – бактерій групи кишкової палички не виявлено, також у закладі двічі провели дезінфекцію.

"За контактними дітьми та співробітниками ДНЗ № 672 організований медичний нагляд інфекціоністом та педіатром", - йдеться в повідомленні.

У СЕС відзначили, що за 9 місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А. це на 23,2% вище показника аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

Близько 70 % усіх хворих на гепатит А зареєстровано у Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці.

Як відомо, гепатит А – хвороба печінки, яку викликає вірус, що поширюється, в основному, при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини.

Хвороба тісно пов'язана із відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я.

Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей  не призводять до передачі вірусу.

Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ