27% будинків досі залишаються без тепла



Фото ff.md

ПАТ "Київенерго" заявляє, що станом на ранок 15 жовтня підключило до опалення 72,6% житлових будинків, 94,3% – шкіл, 95,8% – дитсадків та 93,3% – лікувальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

При цьому у "Київенерго" запевнивнили, що вже цієї зими 90% споживачів будуть сплачувати за тепло за будинковими лічильниками, яких встановили 4 тисячі штук.

"Уже в опалювальному сезоні, що розпочався, 90% обсягів спожитого київськими будинками тепла мешканці будуть сплачувати за показниками лічильників, тоді як ще минулого опалювального сезону цей показник був близько 45%", - йдеться в повідомленні.

Водночас у "Київенерго" відзначили, що розпочали опалювальний сезон без підтверджених на рівні уряду лімітів газу.

"Зберігання газу "Київенерго" не здійснює, тому єдиною гарантією своєчасних поставок є діючі контракти з НАК "Нафтогаз України". Можливість "Київенерго" своєчасно сплачувати за газ напряму залежить від розрахунків споживачів за опалення та гаряче водопостачання", - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що на 1 жовтня борг "Київенерго" за газ перед НАК "Нафтогаз України" становить близько 2,4 мільярда гривень (із них 545 мільйонів гривень – за газ, використаний на виробництво тепла). У свою чергу споживачі заборгували "Київенерго" 3,5 мільярда гривень.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко запевняв, що до 18 жовтня усі столичні будинки будуть з теплом.

Слідкувати за станом підключення як житлових будинків так і інших категорій споживачів можна на сайті компанії у розділі Де в Києві вже тепло.

Як відомо, загалом у Києві 11 тисяч 200 будинків, з них 75 % опалюються ПАТ "Київенерго". 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ