Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/561cf9b6db184/
Українська правда
Київ

Метрополітен отримав 10 модернізованих вагонів

13.10.2015  15:31


КП "Київський метрополітен" отримало 10 вагонів, модернізованих за кошти Кіотського протоколу. Ще 15 вагонів надійдуть до кінця року.

Про це повідомляє сайт підземки.

"Минулого року ми модернізували 95 вагонів. І цього року столична підземка отримає ще 25 модернізованих вагонів. На сьогодні 10 вагонів вже введені в експлуатацію. Ще 15 місто отримає до кінця року", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

У свою чергу посол Японії зазначив, що якість оновлених вагонів не поступається вагонам, які курсують в японському метро.

 

"Це масштабний проект, який коштує 100 мільйонів євро. Я сподіваюсь, що київська адміністрація продовжуватиме цей проект, поки не оновить увесь рухомий склад київського метрополітену", – сказав посол Сумі Шігекі.

Кличко відзначив, що модернізацію вагонів продовжуватимуть.

"Наше завдання – модернізувати ще 130 вагонів наступного року", – сказав мер Києва.

 

Відзначається, що оновлені вагони більш місткі, комфортні, безпечні та дозволяють економити до 40% електроенергії. Така модернізація подовжує термін експлуатації вагонів на 20 років.  

Як відомо, модернізація 120 вагонів метро здійснюється у рамках реалізації проекту "Комплексна модернізація вагонів метрополітену типу "Е" на КП "Київський метрополітен" за рахунок коштів цільових (екологічних) зелених інвестицій у рамках виконання вимог Кіотського протоколу.

 

У 2012 році тендер на комплексну модернізацію виграв Крюківський завод. Проект виконується в тісній співпраці з японською компанією ITOCHU, яка спільно з такими виробниками, як Mitsubishi Electric, Knorr-Bremse, Fuji і Schaltbau, розробила і поставила різне обладнання.

У 2014 році модернізували 95 вагонів. У жовтні 2014 року Кличко заявляв, що столична влада має намір модернізувати ще більше 160 вагонів київського метро.

Фото kiev.klichko.org.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.