Метрополітен отримав 10 модернізованих вагонів



КП "Київський метрополітен" отримало 10 вагонів, модернізованих за кошти Кіотського протоколу. Ще 15 вагонів надійдуть до кінця року.

Про це повідомляє сайт підземки.

"Минулого року ми модернізували 95 вагонів. І цього року столична підземка отримає ще 25 модернізованих вагонів. На сьогодні 10 вагонів вже введені в експлуатацію. Ще 15 місто отримає до кінця року", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

У свою чергу посол Японії зазначив, що якість оновлених вагонів не поступається вагонам, які курсують в японському метро.

 

"Це масштабний проект, який коштує 100 мільйонів євро. Я сподіваюсь, що київська адміністрація продовжуватиме цей проект, поки не оновить увесь рухомий склад київського метрополітену", – сказав посол Сумі Шігекі.

Кличко відзначив, що модернізацію вагонів продовжуватимуть.

"Наше завдання – модернізувати ще 130 вагонів наступного року", – сказав мер Києва.

 

Відзначається, що оновлені вагони більш місткі, комфортні, безпечні та дозволяють економити до 40% електроенергії. Така модернізація подовжує термін експлуатації вагонів на 20 років.  

Як відомо, модернізація 120 вагонів метро здійснюється у рамках реалізації проекту "Комплексна модернізація вагонів метрополітену типу "Е" на КП "Київський метрополітен" за рахунок коштів цільових (екологічних) зелених інвестицій у рамках виконання вимог Кіотського протоколу.

 

У 2012 році тендер на комплексну модернізацію виграв Крюківський завод. Проект виконується в тісній співпраці з японською компанією ITOCHU, яка спільно з такими виробниками, як Mitsubishi Electric, Knorr-Bremse, Fuji і Schaltbau, розробила і поставила різне обладнання.

У 2014 році модернізували 95 вагонів. У жовтні 2014 року Кличко заявляв, що столична влада має намір модернізувати ще більше 160 вагонів київського метро.

Фото kiev.klichko.org.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ