"Київзеленбуд" ховає сліди рубки діброви – екологи. ФОТО



Столичні екологи заявляють, що КО "Київзеленбуд" знищує докази рубки вікових дубів у Межигірському лісництві.

Про це у facebook написав представник Національного екологічного центру України – Олександр Соколенко.

"Тиждень тому ми оприлюднили фотозвіт про те, як "господарюють" лісники КП "Святошинське ЛПГ" у 48 кварталі Межигірського лісництва. Ні сіло, ні впало – вирубали вікову діброву, не залишивши жодного дерева. Інформація про цю подію потрапила у ЗМІ і до самих зеленбудівців. Які вирішили негайно виправляти ситуацію. А саме-спалити усі докази імовірного правопорушення", - написав Соколенко.

Він відзначив, що сьогодні на місці події спалили усі гілки та хмиз, що залишався на галявині.

"Ретельність та швидкість роботи не може не викликати захвату! Не знайти жодного дубового листочка! Ба більше. Лісники намагаються корчувати та палити пні, що залишились від дубів. Те, що викорчувати неможливо-обкладається з усіх боків хмизом та підпалюється, аби ускладнити ідентифікацію колишнього дерева", - наголосив Соколенко.

Київзеленбуд ховає сліди рубки діброви у Пуща-Водицькому лісі.Тиждень тому ми оприлюднили фотозвіт про те, як "господар...

Posted by Oleksandr Sokolenko on 12 жовтня 2015 р.

Як відомо, раніше столичні екологи звинуватили КО "Київзеленбуд" у розкраданні і знищенні зелених насаджень – лісів Києва. За їх словами, 6 жовтня комунальники знищили вікову діброву – у 48 кварталі Межигірського лісництва (КП Лісопаркове господарство "Святошинське").

Водночас директор КО "Київзеленбуд" Сергій Симонов запевнив "Українську правду. Київ", що лісники лише провели санітарну рубку сухих дерев – вирубали 65 хвойних дерев (приблизно 70 років) і 52 дубів.  

Директор Святошинського ЛПГ Анатолій Крутько зазначив, що вирубали 196 дерев, в основному сухих сосен, у віці 120-130 років.

Він також запевнив, що на місці рубки після дощу висадять 8 тисяч однорічних саджанців сосни.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ