Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5619077387d80/
Українська правда
Київ

"Київзеленбуд" каже, що у Межигірському лісі рубали лише сухі дерева

10.10.2015  15:41


Фото з facebook Олександра Соколенка

Лісники Святошинського лісопаркового господарства не знищували діброви у Межигірському лісництві, а лише провели санітарну рубку сухих дерев.

Про це "Українській правді. Київ" заявив директор КО "Київзеленбуд" Сергій Симонов.

"Так, була рубка у 48 кварталі Межигірського лісництва. Але ніхто дерев не нищив. Вирубали лише сухі дерева. Ці дерева буди зрілі і перезрілі, на них почали заводитьсь комахи, які могли зашкодити здоровим деревам, що ростуть поруч", - сказав Симонов.

Він додав, що рубку проводили після засідання спеціальної комісії.

"Вони виїхали на місце, подивились і постановили провести рубку, бо ліс вже не виконує своїх функцій через всихання і на його місці висадять молоді дерева", - сказав Симонов.

За його словами, рубка може бути вибірковою і суцільною, якщо хворі або сухі критична маса дерев.

"Тут комісія призначена суцільну рубку. Здається, вирубали зрілих 65 хвойних дерев (приблизно 70 років) і 52 дубів. На їх місці висадять нові дерева. Взагалі люди часто думають, що рубати ліс не можна. Насправді рубки мають проводитись – щоб прибирати небезпечні дерева (сухі і хворі), щоб вони людям на голову не падали", - розповів Симонов.

Як повідомив директор Святошинського ЛПГ Анатолій Крутько, загалом у 48 кварталі, який займає близько 30 га проводили рубку на площі 0,8 га.

"Було вирубано 196 дерев, в основному сосни. Вік цього лісу 120-130 років. Він був сухий. Здорових дерев було з 10%. На його місці буде висаджено 8 тисяч однорічних саджанців", - сказав Крутько.

Він додав, що наразі лісники уже вивезли сухі гілки з лісу і підготували ґрунт до посадки дерев.

"Гілки прибрали уже, ґрунт готовий, розорали борозни під посадку. Чекаємо сприятливої погоди для посадки. Чекаємо дощу. Щоб посадити молодняк, нам достатньо одного дня. Як тільки пройде дощ – дерева посадять", - сказав Крутько.

За його словами, зрубані дерева продали за встановленими цінами – на дрова.

Як відомо, раніше столичні екологи звинуватили КО "Київзеленбуд" у розкраданні і знищенні зелених насаджень – лісів Києва.

За їх словами, лісники вирубали здорову вікову діброву – у 48 кварталі Межигірського лісництва (КП Лісопаркове господарство "Святошинське").

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.