Працівники "Київзеленбуду" знищили вікову діброву – екологи. ФОТО



Столичні екологи звинувачують КО "Київзеленбуд" у розкраданні і знищенні зелених насаджень - лісів Києва.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

"У той час, коли мешканці Києва дедалі частіше потерпають від надмірної забрудненості міського повітря, працівники "Київзеленбуду", що мали б опікуватись покращенням стану зелених насаджень у місті, в дійсності займаються їх розкраданням та знищенням", - йдеться в повідомленні.

Екологи запевняють, що зеленбудівці перетворюють київські ліси на пустирі.

"Під сокиру потрапляють найцінніші ділянки київських лісів – старовікові насадження дуба, сосни, липи, інших цінних порід", - відзначили в НЕЦУ.

За словами еколога Олександра Соколенка, 6 жовтня активісти зафіксували черговий випадок знищення комунальниками вікової діброви – у 48 кварталі Межигірського лісництва (КП Лісопаркове господарство "Святошинське").

Київські комунальники знищили вікову діброву.Київзеленбуд продовжує тишком-нишком знищувати те, що залишилось із зелени...

Posted by Oleksandr Sokolenko on 6 жовтня 2015 р.

"Згідно з маркуванням лісорубних стовпчиків, на зазначеній ділянці лісу проводились так звані санітарні заходи. Тобто ліс знищено буцімто через якусь хворобу, що призвела до всихання дерев. Утім, за нашою інформацією, ліс у зазначених виділах перебував у чудовому стані і не потребував навіть вибіркових рубок", - наголошують екологи.

"Підтвердженням цього є хмиз, що залишився після рубки. На фотографіях, зроблених екологами-активістами на місці події, чудово видно численні гілки дуба із листям, зібрані у величезні купи, що відповідно свідчить про те, що під час рубки дерева були живими", - пояснили в НЕЦУ.

Екологи запевняють, що працівники лісової галузі часто користуються посиланням на вигадані хвороби для виправдання суцільних рубок, особливо на ділянках із цінними лісовими культурами.

"Насправді ж йдеться про банальну крадіжку лісу з метою комерційної реалізації деревини", - переконані в НЕЦУ. 

"Українська правда. Київ" звернулася по коментарі до гендиретора "Київзеленбуду" Сергія Симонова, однак поки їх не отримала. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ