Навчання у гімназії "Київська Русь" можуть відновити з 12 жовтня – мерія



Фото pohlyad.com

Навчання у гімназії "Київська Русь", де СЕС зафіксувала перевищення рівня шкідливих речовин 1,3-24 рази, можуть відновити з 12 жовтня.

Про це на нараді 9 жовтня заявив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександр Спасибко, повідомляє сайт міської влади.

"Сьогодні санепідслужба взяла проби повітря, про результати буде повідомлено у неділю на батьківських зборах. Якщо вони (результати – ред.) виявляться схвальними, гімназія зможе приступити до процесу навчання у 2 зміни з 12 жовтня", – сказав Спасибко.

Він додав, що наразі у приміщенні повністю демонтоване покриття підлоги, яке СЕС визнала непридатним для використання. Також локалізовані місця, де проводяться ремонтні роботи.

Нове покриття, за словами чиновника, вже пройшло відповідну експертизу СЕС і його укладатимуть із ретельним дотриманням санітарних норм та будівельних вимог.

"Технологія дозволяє провести ці роботи у тижневий термін. Після цього, за позитивної оцінки санепідслужби, з 19 жовтня навчальний процес у гімназії може буде відновлений у повному обсязі", – зазначив Спасибко.

Він також нагадав, що прокуратура Дарницького району відкрила кримінальне провадження щодо ситуації, яка відбулася у навчальному закладі.

Як відомо, СЕС зафіксувала перевищення рівня шкідливих речовин у гімназії "Київська Русь" та ліцеї "Інтелект" у 1,3-24 рази.

З 22 вересня у цих навчальних закладах призупинили навчальний процес.

Згодом Київська адміністрація перенесла осінні канікули у гімназії "Київська Русь" та у ліцеї "Інтелект". Вони тривали з 28 вересня до 9 жовтня включно.

29 вересня у ПАТ "ХК "Київміськбуд", яке будувало навчальний заклад, заявили, що найближчим часом замінять токсичний лінолеум у приміщеннях гімназії "Київська Русь".

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ