Столичні будинки обладнають системами посиленого захисту – Кличко



Фото прес-служби Кличка

Київська влада має намір обладнати житлові будинки міста системами посиленого захисту.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба політика.

"Сьогодні криміногенна ситуація у Києві залишає бажати кращого. Почастішали випадки злочинів, особливо пограбувань. Кожен з нас хоче відчувати себе в безпеці. Тому ми запроваджуємо пілотний проект посиленого захисту будинків", - зазначив міський голова.

Наразі системи захисту вже встановили у двох будинках на Оболоні. Вони, зокрема, орієнтовані на захист комунального майна – ліфтів та теплолічильників.

У ліфтових шахтах та в приміщеннях, де знаходяться теплолічильники, встановили сигналізацію, датчики, які реагують на відкриття дверей та датчики руху.

На пост консьєржа виведена тривожна кнопка виклику міліції. Якщо злодій буде намагатися потрапити в технічні приміщенні, на пульті держохорони спрацює сигнал тривоги.

Водночас, відзначається, що система захисту діятиме і коли зловмисники спробують потрапити у під'їзд будинку, при спробі вандалізму, або якщо на прибудинковій території відбуватимуться хуліганські дії.

Кличко перевірив роботу системи захисту у будинку по вулиці Героїв Дніпра, 9. Через 3 хв після натискання тривожної кнопки на місце прибули правоохоронці.

У КМДА повідомили, що система безпеки в двох будинках встановлена як пілотний проект.

Однак уже зараз мешканці можуть зібратися оснастити системою безпеки свій будинок. 

Вартість встановлення двох систем захисту в одному під’їзді становить 10,4 тисячі гривень. Абонентська оплата за послуги охорони – 250 гривень щомісяця (з під'їзду).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ