Київрада розглядатиме електронні петиції та звернення громадян



Фото perspektyvy.kiev.ua

Київська міська рада прийняла рішення про розгляд електронних петицій і звернень громадян.

За таке рішення на засіданні 8 жовтня проголосував 81 депутат.

Цим рішенням визначається, що електронні звернення громадян – це викладені в електронній формі на офіційному веб-сайті Київради письмові пропозиції (зауваження), заяви чи скарги до мера Києва, депутатів Київради чи міської влади загалом.

Водночас електронна петиція – це ініціатива/пропозиція/проект рішення Київради, які опублікована на офіційному веб-сайті або веб-сайті громадського об'єднання для збору підписів на її підтримку.

Як пояснили у прес-службі міськради, якщо що громадянин зареєструється на веб-сайті Київради вказавши всі дані, то він матиме дозвіл у відповідному розділі заповнити типову форму звернення, яке реєструється відповідним структурним підрозділом Київради.

Щодо електронної петиції, то, після реєстрації її на веб-сайті, вона повинна набрати 10 тисяч електронних підписів упродовж 3 місяців з моменту публікації. Після цього її розглянуть органи чи посадові особи, яким вона адресована. Потім – після проходження відповідних комісій Київради – петиція може бути винесена на пленарне засідання.

Відзначається, що петицію, яка не набрала необхідної кількості електронних підписів, автор може винести на обговорення знову.

За словами секретаря Київради Олексія Резнікова, це рішення дозволить киянам просто та зручно брати участь в ініціативах місцевого самоврядування.

"Зокрема, не доведеться більше збирати підписи на підтримку своїх пропозицій вручну, а потім з кіпами паперу виходжувати того чи іншого посадовця. Київ буде перший, хто вводить електронні петиції для громади", - пояснив Резніков.

У прес-службі Київради наголосили, що не реєструватимуть електронні звернення чи петиції, які містять наклеп і образи, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі та насильницької зміни державного ладу.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ