Київрада планує затвердити Генплан і межі столиці після виборів



Фото kievgenplan.grad.gov.ua

Київрада має намір затвердити Генеральний план розвитку Києва після проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Про це заявив секретар ради Олексій Резніков, повідомляє прес-служба міськради.

"Генплан приймати потрібно, і потрібно це було зробити ще рік тому. Ми планували виносити Генплан на голосування ось цієї осені. Але …, розуміючи, що (перед виборами – ред.) багато персонажів будуть спекулювати на цьому, прийнято стратегічне рішення: пройдуть вибори і нова Київрада розглядатиме цей документ", - сказав він.  

Резніков відзначив, що питання Генплану умисно політизують перед виборами.

"Я раніше і сам вірив у фрази "Злочинний план Черновецького", потім "Злочинний план Попова", я думав: так, напевно, є якийсь злочинний Генеральний план. Проте, коли я вже був обраний на посаду, став цим питанням займатися, я був вражений як багато і професійно було зроблено і наскільки сильні і світлі голови з цим працювали", - сказав секретар міськради.

Він також додав, що Київ досі не має офіційно затверджених меж.

"Офіційно в Києва й досі не має визначених меж, а орган, який може встановити межі міста – Верховна Рада. Робиться це тільки за умови, якщо згода є від усіх сусідів. А от суперечок щодо меж, виявляється, у нас було багато. Ми провели переговори з близько 12 суб’єктами і не змогли дійти згоди лише з Коцюбинським", - сказав Резінков.

Він пояснив, що Коцюбинське зараз намагається об'єднатися з громадою Ірпеня та Бучі і зробити єдину громаду.

"Але є один момент – Коцюбинське анклав на території Києва. І я чекаю виборів, я думаю, там буде нова рада, і ми продовжимо вести з ними переговори", - сказав Резніков.

Він також зауважив, що нинішня селищна рада Коцюбинського незаконно відвела низку земельних ділянок в т.ч., на території Біличанського лісу у Києві.

Як відомо, Київрада провела депутатські слухання щодо змін до Генплану Києва 27 серпня.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ