Київ шукає волонтерів для контролю якості компослуг



Фото gazeta.dt.ua

Міська влада оголошує набір активістів-волонтерів для контролю якості надання комунальних послуг у столиці.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

За його словами, кожна житлова багатоповерхівка зможе висунути власного представника в якості громадського інспектора-контролера.

"Сьогодні в Києві вже діє житлово-комунальна інспекція, мета якої – контроль якості послуг. Але інспектори не можуть опрацювати весь масив звернень киян, який є на сьогодні. Тому ми підсилюємо її склад за допомогою волонтерів", – пояснив Пантелеєв.

Він відзначив, що контроль активістів буде спрямований у першу чергу на енергетичних монополістів – "Київенерго", "Київводоканал" та "Київгаз".

"Більша частина звернень людей стосуються послуг, які надають монополісти.  Скаржаться на відсутність води чи її недостатній підігрів, проблеми з газопостачанням, розриття у дворах тощо. Тепер громадські активісти зможуть долучитися до процесу перевірок якості надання послуг", - сказав чиновник.

За його словами, волонтери-контролери зможуть спільно з представниками монополістів та ЖЕКом контролювати складання акту порушення, виїжджати на технічні заміри показників лічильників, бути присутнім при усіх діях фахівців енергетичних компаній, які відбуваються у дворі чи в будинку.

Пантелеєв підкреслив, що міська влада забезпечить навчання активістів та допоможе їм зорієнтуватися у технічних деталях процесу надання комунальних послуг.

Щоб стати громадським інспектором необхідно: заповнити анкету претендента, відправити її на gkinspektsiya@gmail.com із поміткою "заявка_Громадський інспектор" та пройти співбесіду, на яку претендентів буде запрошено індивідуально.

Зразок анкети 

Телефон для додаткової інформації щодо набору: 099 55 39 852.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ