У Кличка запевняють, що не купували ліки для онкохворих за завищеними цінами



Фото atn.ua

Київська міська державна адміністрація запевняє, що не купувала препарати для лікування онкології в 3 рази дорожче, ніж Міністерство охорони здоров’я.

Про це повідомляє сайт міської влади з посиланням на результати перевірки.  

"Робоча група не підтвердила фактів закупівлі медикаментів за завищеними цінами. Фахівці вважають, що інформація, викладена у публікаціях, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ціни на медпрепарати були сформовані згідно з вимогами чинного законодавства: розрахунок граничних розмірів закупівельних цін відповідно до ціни, зазначеної в реєстрі оптово-відпускних цін станом на 26.06.2015 року з урахуванням 5% митного збору, 7% ПДВ та 10% граничної постачальницько-збутової надбавки.

"При цьому закупівельна ціна на лікарський засіб "Доцетаксел" 140 мг згідно з договорами склала 8 тисяч 560 гривень, що менше очікуваної ціни на 133,51 гривні. Відповідно економія склала 66 тисяч 755 гривень. Закупівельна ціна на лікарський засіб "Трастузумаб" 150 мг згідно з договорами склала 14 тисяч 701,8 гривні, що менше очікуваної на 10,7 гривні. Відповідно економія склала 3 тисячі 755,7 гривні", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що дозування препарату "Доцетаксел" у 140 мг є таким, що "найбільш відповідає вимогам для застосування даного препарату згідно з затвердженою МОЗ України Номенклатурою лікарських засобів для закупівлі та протоколом лікування".

"Щодо дозування "Доцетакселу" 80 мг, то застосування його є нераціональним та відповідно має обмежений характер у зв’язку з тим, що по-перше, існує обмежена кількість онкологічних хворих (не більше 10-15%), які мають площу поверхні тіла 2 м. кв. і більше, по-друге, якщо хворому з площею поверхні тіла від 1,6 до 1,8 м. кв.  призначається 2 флакони "Доцетакселу" 80 мг, то залишок у 20 мг препарату не може бути перерозподілений іншому хворому та має бути утилізованим", - пояснили у КМДА.

"Ми ретельно перевірили факти, наведені у матеріалах ЗМІ. Цього разу підтверджень щодо проявів корупції виявлено не було", – зауважила голова робочої групи з перевірки Олена Коваленко. 

Як відомо, "Центр протидії корупції" повідомив, що Київська адміністрація за гроші столичного бюджету придбала препарати для лікування онкології в 3 рази дорожче, ніж Міністерство охорони здоров’я. 

Після цього у Київській адміністрації заявили, що проведуть з цього питання службову перевірку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ