Киян попереджають про сильний вітер і просять очистити балкони


Київська адміністрація попереджає столичних жителів про посилення вітру 7 жовтня і закликає дотримуватися правил поведінки при буревію.

"За інформацією Українського гідрометеорологічного центру вранці та вдень 7 жовтня у Києві очікуються пориви вітру 15-18 м/с", - йдеться в повідомленні.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА у разі посилення вітру радить закривати всі вікна будинків, знеструмити буділю, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.

"У випадку, якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель, за можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті", - радять у КМДА.

Також рекомендують уникати перебування біля споруджуваних або ремонтних будівель.

"Уникайте можливого перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також паркування поруч з ними автотранспорту – зірване вітром гілля може становити велику небезпеку", - йдеться в повідомленні.

При виникненні ситуації падіння дерев, гілок, травмування людей просять негайно інформувати екстрені служби за телефонами 101 або 103.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ