Водії, які паркувались на Хрещатику, можуть залишати свої авто у паркінгах – мерія



Автомобілісти, які звикли залишати свої автомобілі на тротуарах Хрещатика, можуть не порушувати правила і комфортно паркувати машини у паркінгах у центрі столиці.

За парковку вони сплачуватимуть ті ж 10 гривень за годину, що і на стоянці на вулиці.

Про це "Українській правді. Київ" розповів директор Департаменту благоустрою Києва Дмитро Білоцерковець.

"Ми сьогодні боремося з незаконною парковкою на Хрещатику. Зараз там встановили обмежувачі для машин. Було багато критики, що людям немає де паркуватися, або що ми заганяємо автомобілістів у паркінги в ТЦ, де вартість години стоянки значно вища за годину парковки на вулиці. Але ми домовились з власниками паркінгів, що вони братимуть ті ж самі 10 гривень за годину", - сказав Білоцерковець.

Машини на тротуарах Хрещатика стали звичною картиною для мешканців.  Іноді пішоходам сигналили, що ті, мовляв, повільно йдуть і не дають проїхати. Фото  texty.org.ua

Він додав, що зараз на ліхтарних стовпах Хрещатика розвісили нові знаки, які повідомляють, де знаходяться найближчі паркінги і кільки вони коштують.

 

"Ці знаки розмістили за погодження з містом. Бюджетні гроші на це не витрачали – це зробили власники паркінгів своїм коштом", - пояснив чиновник.

Крім того, на Хрещатику роздають двосторонні флаєри з інформацією про паркінги.

 

"Хрещатик не такий довгий – 1200 м. Людині, яка припаркувалась на початку вулиці чи в кінці на парковках КП "Київтранспарксервіс", має пройти до магазину чи кафе не більше 500 метрів", - сказав Білоцерковець.

Він також додав, що відтепер усі автомобілісти будуть змушені платити за парковку.

"Раніше водії не платили за парковку на тротуарі Хрещатика. Вони лишати авто, але змусити заплатити їх ніхто не міг. Зараз треба буде платити. У цьому немає нічого страшного – звикнути паркуватися далі і платити", - сказав Білоцерковець.

Він пояснив, що так практика – коли авто не пускають у центр столиці, і вони змушені паркуватися на паркінгах за центром – поширена закордоном, але ні в кого "це не викликає питань і обурення".

Експеримент з обмеженням паркування авто на Хрещатику триватиме кілька місяців.

"Ми подивимось на реакцію жителів, проведемо соціологічне дослідження, якщо буде позитивний результат, і люди будуть це підтримувати, то ми це залишимо, якщо ні – то ні. Усе залежатиме від думки містян", - підсумував Білоцерковець.

Як відомо, днями на тротуарах головної вулиці столиці – Хрещатику – встановили обмежувачі для машин, щоб зупинити хаотичну парковку.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ