У дитсадки і лікарні почали давати тепло. 20% будинків ще не готові до зими



Фото mama.ua

5 жовтня ПАТ "Київенерго" розпочало підключення дитячих садків, шкіл-інтернатів та лікарень до централізованого опалення.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Водночас у "Київенерго" наголосили, що станом на початок жовтня ще не всі житлові будинки столиці готові до опалювального сезону.  

"Деякі керуючі організації будинків досі не отримали Акт готовності до опалювального сезону (переважно приватні ЖБК та ОСББ). Зволікаючи  з підготовкою будівель до зими, вони ставлять під загрозу вчасне отримання тепла їх мешканцями", – зазначив директор СВП "Київські теплові мережі" Євген Глушак.

На 5 жовтня акти готовності до опалювального отримали майже 80% будинків, що управляються ЖЕО комунальної власності, і лише 21% тих, що керуються ЖБК, ОСББ, а також відомчих будинків.

У "Київенерго" наголосили, що підключення опалення в Києві відбуватиметься у два етапи: спершу соціальні об'єкти, а після цього, з урахуванням температурних показників, почнуть підключати житловий фонд.

Як відомо, минулий опалювальний сезон через теплий жовтень розпочинався пізніше, ніж звичайно: у соцоб’єкти почали давати тепло 20 жовтня, а в житлові будинки – 21 жовтня.

Зазвичай цей процес займає від кількох днів до тижня.

Як відомо, 8-9 жовтня у Києві очікується значне похолодання – вночі мінусова температура, вдень 8-10 градусів тепла.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ