У Києві близько 60% бібліотек обладнали інтернетом


81 зі 139 столичних публічних бібліотек підключена до дротового інтернету, однак обіцяних електронних книг цього року так і не придбали.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Департаменті культури КМДА.

"Електронні пристрої для читання (Pocketbook) не закуповувалися, оскільки наявна кількість (у 2014 році було куплено 48 штук – ред.) цілком задовольняє потреби центральних міських бібліотек", - йдеться в повідомленні.

На сьогодні 61 бібліотека має Wi-Fi зони.

А незабаром їх фонди обіцяють поповнити більше, ніж 20 тисячами нових книжок, на що місто виділило близько 1,5 мільйона гривень.

"Міська влада має намір в майбутньому перетворити київські бібліотеки на справжні центри культурного життя та дозвілля, де проходитимуть зустрічі з письменниками, поетами, а для дітей проводитимуть цікаві майстер-класи та читання з казкарями і дитячими авторами", - сказала заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Наразі у бібліотеках започатковано низку проектів: дискусійні клуби, родинні свята, соціокультурні проекти для людей з особливими потребами тощо.

У майбутньому місто планує створити єдиний веб-порталу для бібліотек і оцифрувати книги.

Зокрема, публічна бібліотека ім. Лесі Українки для дорослих уже оцифрувала цінні та рідкісні видання з фондів бібліотеки. Наразі усі охочі можуть отримати до них доступ через сайт бібліотеки.

"У відкритому доступі представлено повні тексти 13-ти рідкісних та раритетних видань про Київ, творча спадщина Лесі Українки, 106 унікальних книг із колекції Сержа Лифаря, 189 видань з питань духовності та моралі, понад 20 науково-популярних книг різної тематики, колекція світової класичної музики, аудіоантологія української поезії, твори художньої літератури", – повідомили в Департаменті культури.

Як відомо, на сьогодні мережа публічних бібліотек Києва становить 139 бібліотек, у яких працює близько 1500 фахівців. Фонд інформаційних ресурсів публічних бібліотек столиці налічує 4 мільйони 586 тисяч примірників.

Щорічно бібліотеки обслуговують понад 570 тисяч користувачів.

30 вересня святкують День бібліотек.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ