Мерія обіцяє, що скоро всі школярі Києва будуть з підручниками



Через деякий час столичні школи будуть забезпечені підручниками за новою програмою для 4-х та 7-х класів, тож купувати їх батькам самостійно не потрібно.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, коментуючи відсутність підручників для 4 та 7 класів у школах.

"Через деякий час підручники будуть надруковані та з’являться у шкільних бібліотеках для безкоштовного користування", - запевнила чиновниця.

Вона закликала батьків не купувати підручники та інформувати про факти, коли директори шкіл та вчителі пропонують самостійно їх закуповувати.

Старостенко нагадала, що всі підручники за новою шкільною програмою мали бути надруковані за кошти Міносвіти. Але у зв’язку зі скрутним становищем у країні було вирішено перекласти 50% суми на органи місцевого самоврядування.

Чиновниця додала, що для забезпечення столичних школярів 4-их та 7-их класів підручниками необхідно більше 27 мільйонів гривень.

За рішенням Київради від 3 вересня з міського бюджету було виділено половину необхідної суми – 13,6 мільйона гривень. Але залишається невизначеним механізм оплати друку підручників.

"Маємо надію, що найближчим часом ця проблема буде вирішена Міністерством освіти і науки України. До цього часу просимо батьків, вчителів та учнів із розумінням поставитися до проблеми. До того ж весь матеріал, якого бракує у старих підручниках, вчителі все одно даватимуть дітям", – підкреслила Старостенко.

Як повідомлялося раніше, столичних учнів 4-х класів залишилися без підручників. Навчальний процес без книг триває вже більше чотирьох тижнів. Батькам повідомили, що найімовірніше підручників не буде аж до Нового року, тож киняи вирішили самостіно закупляти їх для своїх дітей. Комплект з 4-х книг (математика, читання, українська мова та природознавство) обійшовся батькові школяра у 250 гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ