У Києві більше 500 незаконних будівництв – мерія


У Києві більше ніж півтисячі об’єктів будівництва є незаконними.

Про це під час антикорупційної конференції 25 вересня заявила в.о. заступника директора Департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар, повідомляє прес-служба відомства.

За її словами, серед незаконних будівництв 72 об’єкта – це житло, 92 – газові заправки, 208 – парковки і СТО, 113 торгово-розважальних комплексів.

Окрім того, є близько 200 об’єктів, що потребують додаткової перевірки, а також 76 заяв від громадян, відповідно до яких збирається інформація щодо забудови.

"Якщо ви бачите, що біля вашого будинку ведеться будівництво, ви можете перевірити наявність інформації щодо нього на порталі Центру моніторингу забудови. Якщо така інформація відсутня, а ділянка, яка вас цікавить ніяк не позначена, ви можете створити самостійно заявку, обвівши контури певної ділянки на порталі. Це будівництво обов’язково буде перевірено працівниками Центру", - зазначила Бондар.

За її словами, на сьогодні вже відкрито 60 кримінальних справи та 22 цивільні справи щодо незаконних будівництв.

"По трьом справам також тривають судові розгляди", - зазначила Бондар.

Вона додала, що до об’єктів, які визначені самочинними, можуть застосовуватися декілька мір: демонтаж, відшкодування забудовником збитків інвесторам та місту, або ж легалізація у разі приведення до проектних рішень.

-PROMOTED-

"Наша Фарба" - отечественный производитель краски по ржавчине, которая предназначена для защиты металлических поверхностей от негативного воздействия воды и её испарений. С её помощью вы запросто сможете окрасить необходимые поверхности, которые, к сожалению, были повреждены теми или иными коррозийными процессами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ