Інвестори "Київміськбуду" пікетували Кличка: майже готові будинки "будують" роками


Інвестори "Київміськбуду" 24 вересня пікетували Київську адміністрацію з вимогою до мера Віталія Кличка втрутитись у ситуацію з порушенням зобов'язань з боку міського забудовника.

Про це "Економічній правді" повідомив Володимир Литвиненко, який координує ініціативну групу інвесторів.

Житловий будинки за адресою проспект Глушкова 9-В і 9-Г (будівельна адреса Глушкова,92-Б), згідно з договорами, мали б бути введені в експлуатацію ще у грудні 2013 року.

Проте, за словами інвесторів, Київміськбуд, який займається будівництвом, досі не зробив будинки придатними до життя.

"Три тижні тому була підключена вода, вода іржава. Каналізацією користуватись не можна. Ліфт не працює, опалення невідомо буде чи не буде", - розповіла одна з інвесторів.

"Люди вклали всі заощадження, які в них були, крім того, взяли кредити - платять відсотки. І в цей час змушені орендувати житло, яке в Києві коштує надзвичайно дорого", - заявив Литвиненко.

На думку представника інвесторів, Київміськбуд фіктивно ввів в експлуатацію будинки у грудні 2014 року, а за наступні дев'ять місяців не довів їх до експлуатаційної готовності.

"Київміськбуд" має значні заборгованості перед підрядниками на будівництві, таким чином зриваючи строки завершення будівництва, визначені у договорах з інвесторами. Всі обіцянки, які дають нам керівники Київміськбуду, не виконуються вже понад два роки. Тому ми звертаємось до міської влади з вимогою вплинути на компанію, 80% акцій якої належить територіальній громаді Києва", - зазначив Литвиненко у коментарі "Економічній правді".

За словами Литвиненка, у відповідь на листи інвесторів та депутатські звернення до мера Києва Віталія Кличка були отримані відписки, і ситуація на будівництві не покращилась. Тому інвестори вийшли на пікетування.

Нагадаємо, інвестори будинків по проспекту Глушкова вже пікетували "Київміськбуд".

Економічна правда

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ