Київрада створила сквер Небесної Сотні на вулиці Михайлівській



Фото з сайту misto-sad.com.uа

Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок по вулиці Михайлівській, 24-26 з ТОВ "УКРінвестресурс" та створила сквер на цьому місці.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 24 вересня, повідомляє прес-служба міськради.

У документі зазначено, що договір припиняється через систематичну несплату оренди, чисельні скарги громадян з приводу передбаченої забудови ділянок, а також невиконання товариством умов договору оренди. Зокрема, зобов’язання завершити забудову земельних ділянок та реконструкцію і облаштування об’єкта у встановлені проектною документацією терміни.

Рішенням ділянка площею 0,2697 га віднесена до земель рекреаційного призначення, а ділянка 0,0266 га – до земель запасу житлової та громадської забудови.

Як відомо, ділянки по вулиці Михайлівській, 24-26 30 березня 2007 були передані для реконструкції та облаштування скверу, будівництва готельно-офісного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського, торговельного, соціального призначення, з наземними і підземним паркінгами.

Місцеві жителі в 2014 році своїми силами і за власні кошти облаштували сквер Небесної Сотні по вулиці Михайлівській, 24-26. Проте мало місце рішення суду від 14 жовтня 2014 року, що залишало в силі плани забудовника з будівництва.

Прийняте рішення унеможливлює забудову скверу на честь Героїв Небесної сотні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ