СЕС зупинила навчання у гімназії та ліцеї: перевищено рівень шкідливих речовин у 1,3-24 рази



Фото myvin.com.ua

Київська СЕС зафіксувала перевищення рівня шкідливих речовин у гімназії "Київська Русь" та ліцеї "Інтелект" у 1,3-24 рази.

Навчання у цих закладах зупинено на невизначений термін. 

Як повідомляє сайт СЕС, у всіх кабінетах, крім їдальні, виявлено перевищення допустимих рівнів формальдегіду (від 1,3 до 24 разів), фенолу (від 1,3 до 5 разів), аміаку (від 1,6 до 6,7 разів).

23 вересня СЕС проводитиме лабораторні дослідження у всіх приміщеннях навчальних закладів. Їх результати будуть відомі 25 вересня.

"Прийняття рішення щодо часу відновлення навчального процесу буде прийнято після  встановлення причин забруднення повітря та організації заходів по зменшенню вмісту шкідливих речовин в повітрі", - пояснили у СЕС.

Водночас СЕС має намір звернутись до Головного управління МВС у Києві щодо відкриття кримінального провадження за даним фактом.

Як повідомили у прес-службі Київської адміністрації, навчання гімназії та ліцеї, що розташовані за адресою вулиця Гмирі, 2, зупинене до 25 вересня.

За рекомендаціями фахівців у школах буде проведено провітрювання та вологе прибирання спеціальним розчином. Після чого будуть здійснені повторні дослідження.  

Діти, чиї батьки не мають змогу залишити їх вдома, зможуть відвідувати уроки у приміщенні найближчої школи № 62.

Як відомо, у гімназії "Київська Русь", що на вулиці Гмирі, 2 у Дарницькому районі, з 22 вересня призупинили навчальний процес через підвищений рівень шкідливих речовин у повітрі класів.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ