Земкомісія підтримала демонтаж незаконних поверхів "монстра" на Подолі



Фото divannaya-sotnya.com.ua

Власника висотки-"монстра" в історичному центрі Києва, на Подолі, зобов'яжуть знести кілька незаконних поверхів.

Такий проект рішення на засіданні 22 вересня підтримала комісія Київради з питань землекористування та архітектури.

Проект рішення зобов'язує забудовника ТОВ "Пателі Лізинг" демонтувати незаконні поверхи будинку на Нижньому Валу, 27-29.

Тепер проект мають винести на розгляд Київради. Якщо Київрада його підтримає, то забудовник повинен буде упродовж місяця знести поверхи не передбачені проектом, відповідно знизивши висотність з існуючих сьогодні 55 м до дозволених 27 м.


Як відомо, будівництво "монстра" майже завершено. Однак, забудовник фактично збрехав киянам, бо збільшив кількість поверхів у будинку після того, як оригінальний проект був погоджений на громадських слуханнях.

Замість запроектованих шести поверхів будинок зараз має чотирнадцять. Будівля розташована у частині історичного Подолу, де такі багатоповерхівки в принципі заборонені.

Варто відзначити, що те, що забудовник порушує місто будівні вимоги, було видно дуже давно – "незаконні поверхи" з’явилися ще кілька років тому.

У 2009 році відповідно до позитивного висновку ДП  "Укрдержекспертиза" Департамент містобудування та архітектури погодив проектну документацію для будівництва 7-поверхового об’єкта на вул. Нижній Вал, 27-29.

Повторна експертиза проекту проводилася у 2011 році, що призвело до зміни проектних рішень. Використовуючи прогалини у законодавстві, замовник ТОВ "Пателі Лізинг" скоригував проект до 13-ти поверхів.

У лютому Господарський суд Києва заборонив вводити в експлуатацію житлово-офісний комплекс на вул. Нижній Вал, 27-29.  

Наразі столичні жителі збирають підписи проти житлового будинку "Подол Престиж" за адресою Нижній Вал, 27-29.

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада буде зносити будівництва, які ведуться з порушенням норм законодавства.  

Наразі триває демонтаж незаконних поверхів у "будинку Філарета", що у Десятинному провулку. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ