Жителі Святошина просять зупинити будівництво КМУ біля їхніх будинків



Мешканці називають будівництво незаконним. Кажуть, правомірно організованих громадських слухань з цього питання не було

Жителі Святошинського району просять зупинити будівництво гуртожитку "Київського міжнародного університету" на території колишнього дитсадка по вулиці Верховинній, 82-А. 

Як повідомила "Українській правді. Київ" мешканка Тетяна, наразі вони звернулися до президента, голови Київської адміністрації, голови району, Держархбудконтролю та головного архітектора Києва.

"Ми, мешканці будинку №82 по вул. Верховинна, категорично проти будівництва вищим навчальним закладом "Київський міжнародний університет" гуртожитку  на земельній ділянці колишнього дитячого садочку по вул. Верховинна, 82-а", - йдеться у зверненні мешканців.

Кияни кажуть, що в порушення ст.5 Закону України "Про основи містобудування", ніхто не врахував їхніх інтересів, як власників або користувачів земельних ділянок та будівель, що оточують місце будівництва, не залучив до обговорення містобудівної документації.

"Незважаючи на неправдиву інформацію президента Київського міжнародного університету Хачатуряна Х.В. про слухання 29.09.2006 року, правомірно організованих громадських слухань з цього питання не було!", - запевняють місцеві жителі.  

 Замість старого дитсадка хочуть звести гуртожиток КМУ. Люди бояться за свої помешкання. Скриншот google maps

Люди бояться, що будівництво на території колишнього дитсадочка загрожуватиме їхньому будинку руйнуванням.

За їх словами, після того, як вирили котлован для забудови, у кількох довколишніх будинках з’явилися тріщини.

"У будинку за адресою вул. Верховинна, 82 за останні дні вже почали з'являтися тріщини у стінах, що пов'язано з початком будівництва, а саме з частково виритим котлованом для зловісного гуртожитку. Як мінімум три сусідніх будинки, розташовані за адресами: Верховинна, 87; Верховинна, 80;  Верховинна, 82 знаходяться під велетенською загрозою руйнації, а зазначене будівництво порушує права громадян", - йдеться у зверненні святошинців.

"Також звертаємо вашу увагу, що переорієнтація колишнього дитячого садочку у "Київський міжнародний університет" вже суттєво погіршила якість життя мешканців району, позбавивши наших дітей можливості мати дитячий садочок у мікрорайоні", - відзначають мешканці.

Вони вимагають заборонити будівництво гуртожитку і збирають підписи проти забудови.  

"Українська правда. Київ" звернулася по коментарі до керівництва КМУ та голови Святошинського району Іллі Сагайдака, однак поки їх не отримала.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ