Центр ендокринології виселяють з центру Києва заради будівництва готелю – депутат



Фото kievmonument.narod.ru

Центр ендокринології Києва, розташований у пам’ятці на вулиці Пушкінській, 22-А та вулиці Рейтарській, 22 хочуть переселити заради будівництва на його місці офісно-готельного комплексу з апартаментами.

Про це повідомила голова фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

За її словами, переїхати медичну установу агітує Київське інвестагентство. Мовляв, ендокринологічну лікарню хочуть переселити на вулицю Зоологічну, 3 в реконструйовану за кошти інвестора будівлю корпусу №4 (колишнє опікове відділення).

Меліхова наголосила, що при переселенні медичної установи буде зруйновано існуючий високотехнологічний ендикронологічний центр з повним циклом надання медико-профілактичної допомоги.

"Крім того, будуть здійснені невиправдані витрати на відновлення недіючої зруйнованої будівлі та спорудження нової, замість реконструкції існуючої зі збереженням її функціонування", - заявила депутат.

Вона нагадала, що кілька років поспіль Центр ендокринології покроково здійснював ремонтні роботи за рахунок інвестиційної допомоги спонсорів і благодійників.

Зокрема, було оновлено центральний корпус по вул. Пушкінській, 22-А II, IV, V, VI корпуси по вул. Рейтарській, 22, замінено ліфти, реконструйовано та оснащено новий операційний блок з палатами інтенсивного спостереження.

Це дозволило не тільки забезпечити здійснення ефективного лікувально-діагностичного процесу, а й збереження пам’ятки архітектури, в якій розташований медичний центр.

"Із пропозиції Інвестиційного агентства не ясно, чи то пам’ятку хочуть реставрувати, чи Центр виселяють заради повноцінного будівництва готельно-офісного центру замість пам’ятки. Я ж впевнена, що йдеться виключно про нове будівництво", - сказала депутат.

Вона додала, що якщо інвестор планує будівництво замість пам’ятки, то на цю пропозицію навіть не варто зверещати увагу.

"Якщо ж йдеться про реконструкцію, то можливо, інвестору простіше побудувати готель на вул. Зоологічній, бо реконструкція пам’яток коштує ой як не дешево", - наголосила Меліхова.

Вона пояснила, що Інвестагентство запевняє, що на вулиці Зоологічній, 3 буде  надсучасне медичне містечко, в якому вже розташована клініка "Оберіг" та заплановане розміщення міського медичного центру проблем слуху та мовлення "Суваг-Київ", інші комунальні та приватні заклади.

"Насправді інвестиційна ініціатива пропонує розміщення Центру ендокринології на вул. Зоологічній, 3 на базі недостатнього за площею і зруйнованого колишнього опікового відділення, у межах неіснуючого медичного містечка, при цьому не враховано реальні потреби пацієнтів і спеціалістів центру для організації багатокомпонентної високоспеціалізованої допомоги", - сказала депутат.

Більше того, за її словами, даний корпус упродовж багатьох років відновлюється під розміщення в ньому іншої медустанови – Міського центру переливання крові.

Як відомо, будинок на вул. Пушкінській, 22-А – рідкісний зразок житлової забудови Києва першої половини 19 ст. – житловий будинок 1842-43 рр., в якому проживала родина Дуніних-Борковських та перебували Милорадовичі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ