За два тижні Андріївський узвіз закриють для авто



Фото intvua.com

На початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

Про це заявив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення Олександр Спасибко, повідомляє сайт міської влади.

"Завдяки встановленим автоматизованим механізмам доступу – болардам – буде обмежено наскрізний рух транспорту узвозом, і він, нарешті, стане пішохідним. А це не лише комфорт, а й безпека киян та численних гостей, які прогулюються вулицею", – сказав чиновник.

Він відзначив, що заїжджати на узвіз дозволять лише мешканцям вулиці, співробітникам установ, розміщених на Андріївському, а також каретам "швидкої", пожежним автомобілям та іншому спецтранспорту.

Боларди встановили у трьох місцях: біля Андріївської церкви, на виїзді з вулиці Воздвиженської та на перетині вулиць Андріївський узвіз і Боричів Тік (з однієї сторони).

Керування болардами здійснюватиметься спеціальним пультом дистанційного управління, а також через диспетчерський пункт, розташований у Подільській РДА.

Відзначається, що завдяки встановленим камерам відеоспостереження черговий диспетчер зможе опускати боларди для проїзду карети "швидкої" чи пожежного авто. Також облаштовано спеціальну кнопку виклику диспетчера у разі необхідності заїзду на узвіз.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ