Прокуратура зборонила будівництво офісного центру біля Софії



Фото з сайту Наших грошей

Прокуратура Києва повернула з незаконної оренди 0,87 га земель історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ" та заборонила зведення офісного центру біля Софійського собору.

Про це повідомляє сайт відомства.

У прокуратурі відзначили, що ділянку у провулку Киянівському, 12-а для будівництва офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом Київрада передала в короткострокову оренду у 2007 році.

У 2013 році в договір було внесено зміни, якими подовжено строк користування ділянкою до 10 років та змінено орендаря.

Киянівській провулок знаходиться в охоронюваній зоні Софії 

Однак з'ясувалося, що вказані рішення та укладені на їх підставі договори оренди землі не відповідають вимогам законодавства.

На цій території планували звести офіси. Фото Наших грошей

Відзначається, що земельна ділянка знаходиться в межах центрального історичного ареалу міста на території архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Вид з зеленого Киянівського провулку Андріївську церкву  

"Планування будівлі жодним чином не регламентувалось з існуючою забудовою та загальним силуетом ансамблю споруд Софійського собору. Крім того, земля надавалась орендарю без жодного погодження з секретаріатом ЮНЕСКО, який опікується всесвітньо-культурною та природною спадщиною", - пояснили у прокуратурі.

 Серед зелені провулку виростають нові висотки. Фото  questrum.livejournal.com 


У зв’язку з цим прокуратура заявила до суду позов з вимогою визнати незаконними і скасувати рішення Київради та договори оренди землі.

Суд задовольнив позов у повному обсязі.

Один з проектів забудови Киянівського провулку. Житлово-офісний комплекс за адресами Киянівський провулок, 9-11, 13-13а, 13б. Фото domik.ua   

Як відомо, у лютому 2008 року Київрада передала ділянку по пров. Киянівському, 12 а в оренду на 5 років ТОВ "Компанія "Веста-І" для будівництва офісно-житлового комплексу та підземною автостоянкою.

Влітку 2013 року договір оренди було поновлено на 10 років. При цьому замість компанії "Веста-І" новим орендарем стало ТОВ "Кафі Кафікаф".

За даними "Наших грошей", ця компанія належить оточенню екс-регіонала Володимира Зубика .

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ