За Кличка готові проголосувати 25% виборців – соцопитування



Фото з сайту КМДА

25,1% опитаних Центром соціальних досліджень "Софія" підтримали б діючого мера Віталія Кличка на виборах мера Києва.

Про це свідчать результати опитування, повідомляють "Українські новини".

Також 13,1% респондентів готові підтримати депутата Київради Олександра Омельченка й 9,7% - позафракійного депутата Верховної Ради Борислава Березу.

За екс-голову Київської адміністрації Володимира Бондаренка готові проголосувати 6,8% респондентів, за представника партії "Опозиційний блок" Олександра Пузанова – 3,1%, за депутата Київрада Сергія Гусовського – 2,3% респондентів.

2,9% готові проголосувати за лідера партії "Рух за реформи" Сергія Думчева, 2,8% - за  лідера "Європейської партії" Миколу Катеринчука, 2,1% - за депутата Верховної Ради Юрія Левченка, 1,5% - за депутата Київрада Олексія Гриценка, 0,8% - за екс-прем'єр-міністра Юрія Єханурова.

0,5% готові віддати голоси за віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського, 0,6% - за лідера партії "Укроп" Геннадія Корбана, 0,2% - за депутата Верховної Ради Сергія Мельничука (група "Воля народу"), за іншого кандидата - 2,9%.

При цьому 2,7% респондентів відповіли, що проголосували б проти всіх, а 10% поки не визначилися.

Серед респондентів, які вказали, що обов'язково будуть голосувати, 34,6% проголосували б за Кличка, 16,7% - за Омельченка, 11,9% - за Березу, 8,2% - за Бондаренка й 4,2% - за Пузанова.

Опитування проводилося з 8 по 11 вересня.

Методом індивідуального інтерв'ю було опитано 1004 повнолітніх респондентів з Києва.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

Як відомо, керівником Центру соцдосліджень "Софія" є Андрій Єрмолаєв, який співпрацював з екс-главою АП часів Януковича Сергієм Льовочкіним. 

У разі виходу Омельченка у другий тур виборів його кандидатура на мера Києва може виявитися зручним "технічним" варіантом для Кличка, що забезпечить перемогу останньому. 

Зазначимо, на парламентських виборах 2012 року партію УДАР Віталія Кличка пов'язували із групою Фірташа-Льовочкіна.

Відомо, що у лютому минулого року Кличко і Порошенко зустрілися з Фірташем у Відні. Після цього Кличко зняв свою кандидатуру на користь нинішнього глави держави.

Порошенко підтвердив, що разом з Віталієм Кличком зустрічався з Фірташем у Відні в день народження брата нинішнього мера Києва – Володимира Кличка 25 березня 2014 року. Він запевнив, що це була лише друга зустріч з Фірташем у його житті – перша була в 2006 році.

У той же час, за даними джерел УП, була ще як мінімум одна зустрічолігарха з кандидатами – в лютому 2014 року. Повідомляється, що на них також був присутній Сергій Льовочкін і "ударівець" Віталій Ковальчук.

Опальний олігарх Дмитро Фірташ, якого судили у Відні (Австрія), заявив, що вважав Кличка альтернативою Януковичу на президентських виборах-2015 і підтримував його ще з 2012 року.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ