У медзакладах Києва виявили порушень на 85,5 мільйона



Фото reporter.dn.ua

Київська адміністрація виявила порушення на 85,45 мільйона гривень під час аудиту фінансово-господарської діяльності комунальних медустанов і підприємств, пов'язаних з медичною діяльністю.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький повідомляє сайт міської влади.

"За результатами аудиту виявлено фінансових порушень на загальну суму біля 85 мільйонів 452 тисяч гривень із втратами від фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на суму 28 мільйонів 717 тисяч гривень", - сказав чиновник.

Він додав, що такі цифри просто неприпустимі, тому головні лікарі медзакладів, де виявили фінзловживання, будуть звільнені.

"Порушники повинні відповідати за усією суворістю закону. Лише очищення усіх сфер життєдіяльності міста від корупційних схем дасть відчутний ефект від реформ", – наголосив Радуцький.

Відзначається, що у КП "Фармація" виявили фінпорушень на суму 12 мільйонів 250 тисяч гривень, у КП "Інженерний центр" - на суму 14 мільйонів 809 тисяч гривень, у КП "Київмедспецтранс" - на 52 мільйони 847 тисяч гривень.

Крім того, у Київській міській туберкульозній лікарні № 2 фінпорушення сягнули 3 мільйонів 590 тисяч гривень, у пологовому будинку №3 – 1 мільйона  955 тисяч гривень.

За даними КМДА, за перше півріччя 2015 року Департамент охорони здоров’я провів 24 перевірки у лікувально-профілактичних закладах, у 19 з них встановлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 11 мільйонів 65 тисяч 823 гривні.

"Йдеться не про порушення з боку звичайних рядових медиків, а про головних лікарів, завідуючих та працівників районних управлінь охорони здоров’я, які роками наживалися на здоров’ї своїх пацієнтів та на роботі підпорядкованого персоналу. Тож розпочато очищення столичної медицини від хабарництва та корупції", – сказав Радуцький.

Наразі матеріали перевірок Київського міського пологового будинку № 3, Київської міської клінічної лікарні № 7 та Київської міської клінічної лікарні №4 передано до правоохоронних органів.

Головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 7 звільнено з займаної посади. Вжито заходів дисциплінарного впливу до трьох осіб, підсумували у КМДА.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ