Команда Януковича незаконно роздала майже 1 тисячу га землі у Києві



Фото wikimapia.org

Генпрокуратура почала розслідування незаконної передачі у приватну власність 944,8 га земель ДП "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця".

Про це свідчить ухвала Печерського суду Києва від 7 вересня, оприлюднена на сайт Єдиного реєстру судових рішень.

Згідно з документом, Генпрокуратура проводить розслідування "стосовно службових осіб Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської обласної державної адміністрації, Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, Державного агентства земельних ресурсів України, ДП "Пуща-Водиця" та інших".

Відзначається, що чиновники згаданих відомств у порушення закону у 2010-2013 роках надали згоду на вилучення з постійного користування ДП "НДВАК "Пуща-Водиця" 944,8 га землі та подальшу передачу цієї землі у приватну власність.

Розслідуються кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч.ч. 1, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що значна частина земділянок були оформлені на "підставних" осіб.

Як повідомляє портал "Перша інстанція", пошуком підставних осіб займалися двоє людей. Оголошення розмішували у соцмережі "Вконтакте".

У подальшому наділи були переоформлені на маловідомі фірми, наприклад: МП "Фірма "Еридон", що активно збирала землі на мільйони гривень у грудні 2013 року.

Як відомо, землі ДП "Пуща-Водиця" були розташовані вздовж так званої "кільцевої" дороги довкола Києва.

Саме на цих ділянках кілька років тому з’явився оптовий "Столичний ринок", який пов’язували з ім’ям екс-нардепа Партії регіонів Юрія Іванющенка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ