Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/55f2b82e19bc9/
Українська правда
Київ

Кличко обіцяє демонтувати незаконні будівництва

11.09.2015  14:27

Столична влада буде зносити будівництва, які ведуться з порушенням норм законодавства.  

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки демонтажу верхніх поверхів будівлі у Десятинному провулку, 3-5, повідомляє сайт політика.

Він пояснив, що Київ повинен розвиватися, будуватися, але все має бути в межах закону.

"На жаль, є недобросовісні забудовники, які порушують норми будівництва. Ці будівництва дістались нам у спадок, і ми змушені розв'язувати вузли. Ми будемо зносити ті будівництва, які ведуться з порушенням норм", - підкреслив мер Києва.

Він відзначив, що всі роботи щодо демонтажу зайвих поверхів у Десятинному провулку, 3-5 повинні бути завершені упродовж тижня.  

Після знесення двох поверхів висота будівлі складає трохи менше 27 м.  

Як відомо, демонтаж верхніх поверхів будинку у Десятинному провулку розпочався 3 червня.

Київрада зобов'язала забудовника і колишнього регіонала Володимира Зубика протягом місяця знести верхні поверхи скандального комплексу, який він зводить у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП.

Рішення про вимогу знизити висоту будівлі до 27 метрів було прийняте ще на початку лютого, однак його не виконували.

Те засідання проходило у дивних умовах – зокрема, на ньому були присутні люди у формі батальйону "Донбас", які заявили, що захищають інтереси патріарха УПЦ КП Філарета.

Тоді у коментарі "Українській правді" представник прес-служби УПЦ КП Андрій Ковальов підтвердив, що будівля зводиться на замовлення патріархії, однак заявив, що верхні поверхи забудовник добудував на власний розсуд.

Втім пізніше церква опублікувала офіційну заяву, у якій наголосила, що Ковальов не уповноважений давати такі коментарі, і звинуватила недоброзичливців у тиску.

На початку травня компанія "БК "Інтергал-Буд", яка виступає генпідрядником скандального комплексу у Десятинному провулку на замовлення УПЦ КП, заявила, що не має наміру зносити 2 поверхи будівлі на вимогу міської влади, бо не отримувала відповідних листів про необхідність демонтажу. 

Тоді ж у забудовника запевнили, що "всі дозвільні документи по даному об’єкту були отримані вчасно і у порядку, встановленому державними нормами", а висота будівлі не вища за будинки, що розташовані поруч.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.