Ніконов: Парковки Києва можуть приносити в бюджет до 40 мільйонів на рік



Фото з сайту КМДА

Київ може заробляти на міських парковках 39,5 мільйона гривень на рік, якщо всі вони, відповідно до рішення Київради, легалізують свою діяльність.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, повідомляє сайт міської влади.

Він відзначив, що значна частина парковок у місті здійснювала свою діяльність нелегально і відповідно не приносила жодної копійки місту.

Але 2 липня Київрада ухвалила рішення, яке мало на меті виведення паркувальних майданчиків з тіні та збільшення надходжень до міськбюджету. Зокрема, депутати внесли до переліку паркувальних майданчиків столиці 174 нові парковки.

"Наразі ми заключили договори із 53 з них. Зауважу, що лише одне машиномісце до бюджету міста приносить 4,2 гривні паркувального збору на день. Тобто, якщо з усіма нічними парковками, вказаними у рішенні Київради, заключити договори, відрахування паркувального збору складатимуть близько 39,5 мільйона гривень на рік", – зазначив Ніконов.

Водночас він запевнив, що для власників автомобілів плата за паркування через укладені договори не збільшилась.

Як відомо, раніше голова комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков заявляв, що легалізація паркувальних місць щомісяця приноситиме в бюджет додатково 2 мільйони гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ