На вулиці Єреванській може обвалитися колектор – дигер



Фото mih-mantis.livejournal.com

На вулиці Єреванській, 14 у Києві може статися катастрофа – будь-якої миті може обвалитися колектор.

Про це у ЖЖ пише київський дигер Михайло Сторожук.

"У березні цього року команда дигерів виявила вимиту у ґрунті порожнину на вулиці Єреванській, під будинком 14. На місце негайно викликали рятувальники з Аварійно-Рятувальної служби і представники Автодору", - написав він.

Дигер пояснив, що через руйнування стінки старого цегляного колодязя в колекторі на глибині понад 15 метрів утворилася воронка, яка загрожує катастрофічним провалом.

 

"Наверху, над цим місцем міждворовий проїзд. Територія двора. У 15 метрах – дитячий майданчик. Зверху ростуть кілька тополь. Якщо (коли) звід ями обвалиться, воронка може сягнути 20 метрів у діаметрі, 10 – завглибшки", - написав Сторожук.

Він відзначив, що навесні автодор обгородив місце і обіцяв терміново ремонтувати. Якісь роботи справді велись упродовж тижня.

Але у вересні дигери вирішили перевірити колектор і з’ясували, що загрозу обвалу ніхто не усунув.

"Виявилось, що вся виконана автодором робота – це будівництво бутафорської стінки з цегли, яка відділяє колектор від ями. Ця стіночка не вирішує нічого. Яма зросла, труба колектора висить у повітрі. Зверху, зі стелі ями постійно сиплеться пісок і каміння", - написав Сторожук.

Представники ШЕУ заявили дигеру, що їм завадили ліквідувати аварію в "Київзеленбуді", де не дали дозвіл на спилювання дерев.

При цьому в дворі зняли огородження небезпечного місця, мовляв, воно заважає проїзду авто.

"Це не маленька ямка у кілька метрів. Це загроза реальної катастрофи з людськими жертвами. Хто не вірить – можемо зводити. Опустити в колектор, показати", - підсумував дигер.

Станом на 9 вересня ситуація не змінилась. 

"Ми щодня там буваємо. Ситуація не змінилась", - повідомив Сторожук у коментарі "Українській правді. Київ". 

Однак, за його словами, після того, як на проблему звернули увагу у ЗМІ, "Укравтодор" вирішили зібрати штаб і створити комісію для розслідування аварійної ситуації на Єреванській.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ