Києву дали 160 мільйонів на будівництво колектора


Державний фонд регіонального розвитку виділив 160 мільйонів гривень на відновлення будівництва другої нитки міського каналізаційного колектора.

Про це під час інспектування робіт на колекторі заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт міської влади.

Він нагадав, що київський колектор був введений в експлуатацію у 1970 році, а в 1999 році його за результатами обстеження визнали аварійним та непридатним до експлуатації.

"Тому будівництво другої нитки колектора – це пріоритет для Києва. Столична влада вже виділила 45 мільйонів гривень, ще 160 мільйонів гривень ми отримали після своїх звернень з державного фонду регіонального розвитку", – зазначив Кличко.

Він запевнив, що будівництво триває, а роботи, заплановані на 2015 рік, виконуються згідно з графіком та у 2 зміни.

Вже проклали близько 9 км підземного тунелю та виконали роботи для подальшого з’єднання нового колектора з комунікаціями районного значення.

За словами Кличка, гарантія нової нитки колектора – як мінімум 100 років.  

Загалом друга нитка колектора коштуватиме близько 600 мільйонів гривень.

"Гроші ми будемо знаходити. Як з міського бюджету, так і розраховуємо на бюджет державний. Адже колектор – це стратегічний об'єкт не лише для міста", – підсумував Кличко.

Як відомо, Київська адміністрація має намір завершити будівництво нового міського каналізаційного колектора до 2017 року.

З 6 серпня у зв’язку з проведенням термінових ремонтних робіт на Головному каналізаційному колекторі у мешканців верхніх поверхів багатоповерхових будинків на окремих житлових масивах  Оболонського, Подільського та Шевченківського районів було обмежене водопостачання.

7 серпня у "Київводоканалі" повідомили, що обмеження водопостачання триватиме до 10:00 8 серпня.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ