Київ розробляє нову транспорту систему: з екотранспортом і без маршрутів-дублерів



Фото з instagram skyrychenko

Київська влада при технічній допомозі Світового Банку розробляє унікальну транспортну систему міста, яка повинна оптимізувати потоки громадського транспорту.

Про це заявив  мер Києва Віталій Кличко, на семінарі "Сталий міський транспорт міста Києва. Технічна допомога Світового банку" у вівторок, повідомляє сайт міської влади.  

Кличко відзначив, що упродовж багатьох років місто розбудовувалося, але ніхто не займався системною організацією роботи транспорту.

"Тому одне з головних завдань – налагодити ефективне і зручне транспортне сполучення в столиці. Сьогодні вперше в столиці розробляється, можна сказати, унікальна транспортна система Києва", – наголосив мер.

Кличко наголосив, що реформування системи міського транспорту відбудеться у двох ключових напрямках.

"У першу чергу, необхідно спростити транспортну схему міста, зменшивши кількість дублюючих маршрутів, якщо пасажиропотік становить менше 5 тисяч осіб на добу, збільшивши кількість прямих маршрутів. А також розширити маршрути підвозу пасажирів до метро та поліпшити сполучення з передмістям за рахунок пересадочних вузлів на околицях міста", –  зауважив мер.

З іншого боку, треба поліпшити сполучення з центром густонаселених районів міста, зокрема Троєщини.

"За рекомендацією фахівців банку, ми плануємо об'єднати шість існуючих маршрутів громадського транспорту у три. Об'єднання стосуватиметься маршрутів тролейбусів і маршруток. А також ми відкриємо три абсолютно нових маршрути, які зараз не обслуговуються, але мають величезний потенціал", – наголосив Кличко.

Крім того, столична влада планує використовувати екологічно чистий транспорт.

"Ми розглядаємо закупівлю тролейбусів і трамваїв, які не забруднюють атмосферу і використовують набагато менше електроенергії", - підсумував Кличко.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ