На місці стадіону "Динамо" можуть створити Пантеон Слави



Фото stadions.org

Столична влада пропонує під створення Пантеону Слави 4 локації.

Про це в інтерв’ю "Сегодня" заявив  головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

"Ми вже запропонували під створення Пантеону чотири місця у місті. Я вважаю, що в парку Слави він не потрібен. До речі, там реально похований невідомий солдат, він був перевезений у парк Слави у 1971 році з Лютіжського плацдарму і похований під обеліском", - розповів архітектор.

За його словами, Пантеон можна облаштувати на місці Арки дружби народів, на території стадіону "Динамо", музею Другої світової війни або на Лук’янівського заповідника.

"Ми пропонуємо створити Пантеон Слави борців за незалежність України і зробити його знаковим для кожного жителя країни. Там будуть покоїться останки великих людей, починаючи з Володимира Великого і всіх гетьманів, закінчуючи сучасними героями, які загинули,захищаючи Україну", - сказав Целовальник.

За його словами, у Пантеоні буде символічна могила невідомого солдата.   

Але, запевнив, Целовальник, кожну з запропонованих ділянок винесуть на громадське обговорення, тож саме громада визначить, де має розташуватися Пантеон Слави.

Як відомо, напередодні Дня Незалежності влада мала намір змінити столичний Меморіал Вічної Слави. Там планували закопати гільзи з прахом солдата Другої світової війни і АТО.

Однак згодом від ідеї перепоховання відмовились.

А президент Петро Порошенко розпорядився створити у Києві меморіал українських героїв.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ