Киян просять визначитися, що має бути на місці Леніна на Бессарабці


8 вересня у столиці розпочнеться обговорення подальшої долі та переосмислення території бульвару Шевченка, на якій стояв пам’ятник Леніну.

Про це повідомляє Департаменті містобудування та архітектури.

Доповідачі Наталія Кондель-Пермінова та Михайло Кальницький розкажуть про містобудівну роль та історію бульвару Шевченка та Бессарабської площі.

 


Відзначається, що у рамках Міжнародного відкритого конкурсу "Територія Гідності" розглядалося і місце, де стояв пам`ятник Леніну.

"На конкурс було подано багато робіт, які пропонували свій варіант майбутньої долі цієї території, однак питання, що саме має бути розташоване на цьому місці, залишається відкритим", - йдеться в повідомленні.

Водночас до Департаменту надійшло безліч пропозицій щодо спорудження на бульварі Тараса Шевченка пам’ятників Івану Франку, Тарасу Шевченку, Степанові Бандері, Василю Стусу, Іванові Мазепі, Йосипу Бродському, культової скульптури "Покрови Пресвятої Богородиці" та ін.

З огляду на це, Департамент розпочинає серію громадських обговорень, консультацій та відкритих публічних заходів, щоб визначитися, яким має бути відрізок бульвару, де стояв Ленін.

Початок о 18:30 за адресою вулиця Хрещатик, 32, Департамент містобудування та архітектури, 2 поверх.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ