Чому скасували Kiev Sunday Breakfast у парку Шевченка



Фото з facebook

Запланований на 6 вересня Kiev Sunday Breakfast у парку Шевченка скасовано.

Про це пише портал БЖ.

За інформацією організаторів фестивалю, причиною цього стала їх відмова "платити відкати" організації ГО Київ.Стратегія 2025, яка нібито повинна займатися розвитком парку.

"Нам висунули умову: плата 50% з кожного учасника пікніка. На наше питання: куди підуть гроші, нам не відповіли нічого. Після нашої пропозиції зробити на цю суму конкретні речі для парка (встановити, наприклад, велопарковки), ГО Київ.Стратегія 2025 відповіли, що їм нецікаве проведення культурних заходів на території парку. Їх цікавить конкретний фінансовий вклад в руки конкретної людини", - пишуть організатори.

У свою чергу голова організації "Київ. Стратегія 2025" Федір Баландін заявив порталу "Вгороде", що не має жодного стосунку до пікніка.

"Наша громадська організація ніколи не співпрацювала з такого роду заходами і завжди виступала проти. Ми підтримуємо проведення культурних заходів з ідейною складовою. Цей пікнік до таких віднести важко. Тому і зараз ми не підтримали таке свято у парку Шевченка – нашій національній гордості. У парках в принципі не повинні проводитись такі свята. Для такого роду заходів можна освоювати нові території, готувати їх для цього, але з цим ніхто не хоче зв’язуватися", - сказав Баландін.

За його словами, є ще низка інших "об’єктивних факторів", які не дозволяють проводити Kiev Sunday Breakfast: "спека, санітарні норми, висока пожежонебезпека на цих вихідних".

"Ми не приховуємо, що виступаємо проти такого формату заходів у парках – коли до нас звернулись, ми відразу відмовили організаторам", - запевнив Баландін. 

Організатори Kiev Sunday Breakfast, у свою чергу відповіли, що їх перший пікнік проходив за підпису Баландіна, який на той момент нібито представляв інтереси проекту Kyiv Open Air.

На підтвердження вони надали документ з підписом Баландіна, який дозволяв проведення попереднього Kiev Sunday Breakfast.

 

Перший пікнік Kiev Sunday Breakfast про   йшов у Маріїнському парку 24 травня. 5 липня відбувся другий пікнік у парку Шевченка.

Організатори запевняють, що сприяють розвитку парків – висадили алею дерев і кущів, подарували 20 туй, виділили гроші на фарбування лавок літньої естради "Мушля" у Маріїнському парку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ