Київська влада зможе контролювати процес забудови столиці



Фото domik.ua

Київська влада зможе контролювати процес міської забудови – з вересня повноваження Держархбудінспекції передаються місцевому самоврядуванню.

Про це повідомляє сайт Департаменту містобудування та архітектури.

За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника, такі зміни покликані докорінно змінити ситуацію з хаотичною забудовою столиці та запобігти появі скандальних забудов.

"Нарешті дійшла свого кінця ера безвідповідального керування забудовою в місті  з міністерського, а не місцевого рівня, коли рішення про те чи інше будівництво приймала ДАБІ, але реальну відповідальність за резонансні та навіть злочинні забудови несла місцева влада", –  зазначив Целовальник.

У Департаменті нагадали, що з прийняттям закону №30/38 "Про регулювання містобудівної діяльності" міська влада фактично втратила функцію впливу та контролю за забудовниками. 

З міського підпорядкування свого часу було забрано ряд структур, в тому числі міське управління Держархбудконтролю.

"Така ситуація дала "зелене світло" недобросовісним забудовникам й сприяла виникненню таких "монстрів", як-то будинок на Кловському узвозі, 7-а чи на Нижньому валу, 27-29", - йдеться в повідомленні.

У Києві також створено міжвідомчий центр моніторингу забудови. Його працівники перевіряють законність існуючих забудов та попереджають виникнення таких, що суперечать нормам чинного законодавства.   

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ