Під Києвом гасять 8 га торфовищ


У 5 районах Київської області триває гасіння 8 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 8 га. Інтенсивного задимлення на жодному із осередків не виявлено.

Про це заявив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, повідомляє сайт ДСНС.

Крім того, пожежники проливають тліючі осередки на території Білодібровного лісництва Дарницького Лісопаркового господарства.

"Осередків відкритого вогню не зафіксовано. Ситуація повністю контрольована, постійно здійснюється повітряна розвідка задля моніторингу пожежної ситуації,", - зазначив Чечоткін.

Він додав, що за результатами вимірювань рівень сірчистого ангідриду (SO2) у Києві перевищений у 5-8 разів, але це не становить загрози мешканцям.

"Сам по собі цей газ не завдає істотної шкоди здоров'ю населення", - сказав голова ДСНС.

Зважаючи на прогноз Укргідрометцентру щодо утримання на території України надзвичайно високої пожежної небезпеки, Чечоткін закликав населення дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху рослинність та утриматися від відвідування лісових масивів і торфовищ.

При виявленні ознак пожежі вживати заходи щодо гасіння та негайно повідомляти пожежно-рятувальну службу за телефонним номером 101. 

Як відомо, 2 вересня виникла масштабна пожежа у селі Олива на Київщині. 

Згодом СЕС зафіксувала, що рівень забруднення повітря у Києві перевищував норму у 2-18 разів.

3 вересня в навчальних і виховних закладах столиці зробили скорочений день. Дітей не рекомендують вести у школи і дитсадки. 4 вересня школи закриють. 

СЕС, медики та служба з надзвичайних ситуацій перейшли на надзвичайний режим роботи. 

Станом на ранок 3 вересня рятувальники продовжують гасити пожежу на площі 15 га у Білодібровському лісництві, яка виникла о 13:17 2 вересня.

Вранці 3 вересня СЕС поінформувала, що рівень забруднення повітря у Києві знизився.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ