Рівень забруднення повітря у Києві знизився – СЕС



Фото з Twitter

Станом на 11:15 рівень забруднюючих речовин у повітрі столиці знизився і перевищує норму у 3-4 рази.

Про це повідомляє Головне управління Держсанепідслужби у Києві.

"Станом на 9:30-11:15 3 вересня у пробах повітря, відібраних ДУ "Київський міський лабораторний центр", концентрації сірчистого ангідриду (діоксиду сірки) перевищували максимально разові в 3 рази по вулицях: Банковій, 11, Інститутській, 9,  в 3,6 рази по вул. Спаській, 7 і в 4 рази по вул. Межигірській, 13", - повідомили у СЕС.

Відзначається, що по інших інгредієнтах контролю (азоту діоксид, вуглецю оксид) перевищення гранично допустимих концентрацій на зазначених вулицях не зареєстровано.

Моніторинг атмосферного повітря Києва продовжується, підсумували у СЕС.

Як відомо, станом на 8 ранку 3 вересня концентрація забруднюючих речовин у повітрі Києва перевищувала норму у 5-8 разів.

СЕС обіцяла щогодини інформувати мешканців про рівень забруднення повітря у зв’язку з пожежами у столиці та в Київській області.

Як відомо, станом на вечір 2 вересня СЕС зафіксувала, що рівень забруднення повітря у Києві перевищував норму у 2-18 разів.

3 вересня в навчальних і виховних закладах столиці зробили скорочений день. Дітей не рекомендують вести у школи і дитсадки. 4 вересня школи закриють. 

СЕС, медики та служба з надзвичайних ситуацій перейшли на надзвичайний режим роботи. 

Станом на ранок 3 вересня рятувальники продовжують гасити пожежу на площі 15 га у Білодібровському лісництві, яка виникла о 13:17 2 вересня.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ