Під Києвом гасять 15 га лісу – ДСНС. ФОТО



Станом на 6:00 3 вересня триває гасіння пожежі що в Білодібровському лісництві Дарницького лісопаркового господарства на площі близько 15 га.

Про це станом на 10:00 повідомляє сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві.

"Наразі оборано 6-ий, 24-ий, 14-ий квартали, а в 37-му та 38-му відбувається вирубка дерев на шляху вогню, аби запобігти поширенню вогню та подальшого розвитку пожежі", - йдеться в повідомленні.

 

На місці працює 21 одиниця пожежної техніки, 1 одиниця автотракторної техніки та 2 одиниці поливомиючої техніки з здійсненням об’їзду території лісу для виявлення можливих нових осередків загорання.

Також на місці пожежі працюють рятувальники КМДА.

 

"Гасіння пожежі ускладнюється великою площею горіння, спекотною погодою та поривчастим змінним вітром",- повідомили у ДСНС Києва.

Жертв та потерпілих немає.

Рятувальники звертаються до киян та гостей міста з проханням закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час.

Також просять обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.  

Як відомо, займання у Білодібровському лісництві виникло о 13:17 2 вересня.

Станом на вечір 2 вересня СЕС зафіксувала, що рівень забруднення повітря у Києві перевищував норму у 2-18 разів.

3 вересня в навчальних і виховних закладах столиці зробили скорочений день. Дітей не рекомендують вести у школи і дитсадки. 4 вересня школи закриють. 

СЕС, медики та служба з надзвичайних ситуацій перейшли на надзвичайний режим роботи. 

Фото з сайту ДСНС та скриншоти з відео ДСНС

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ