У Києві запустили проект контролю за депутатами



У столиці презентували спецпроект моніторінгу діяльності місцевих мажоритарних депутатів "DreamKyiv Карти".  

Про це повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

Проект має на меті створити зручний механізм контролю громадськістю за міською владою.

"Проект підвищить інформованість киян, дозволить мешканцям міста легко ідентифікувати відповідальних за їхній округ депутатів, а депутатам – мати доступ до ініціатив, які пропонують громадяни", - переконані розробники.

Клікніть, щоб перейти на карту

За словами автора ідеї створення проекту президент громадської організації "Дрім Київ" Руслана Кавацюка, у Києві про існування депутатів Київради більшість киян згадують лише під час чергових виборів, а потім забувають.

"Нам захотілося повернути втрачений зв’язок і синхронізувати реальні досягнення депутатів Київради з тим, що найбільше хотілося б отримати киянам", – розповів Кавацюк.

За словами секретаря Київради Олексія Резінкова, міська влада підтримала проект і всіляко йому сприятиме.

"Коли з’явився цей проект, що ми могли відповісти – допомога, допомога й ще раз допомога. Все, що від нас залежало – ми зробили. Більш того, на зустрічі ми обговорили подальшу співпрацю. Це унікальний проект, бо він залежить лише від громади", - сказав він.

Резніков висловив сподівання, що цей проект співпрацюватиме з іншими, які реалізовуються в рамках проекту SmartCity.

 

Автори карт переконані, що новий сервіс допоможе швидше і ефективніше вирішувати проблеми районів Києва і надасть киянам можливість зробити на чергових місцевих виборах більш усвідомлений та виважений вибір.

Карти мають кілька шарів: шар "Що роблять депутати" – дає можливість киянам контролювати роботу або виявляти бездіяльність обранців від свого округу.

Шар "Що хочуть городяни" – є картою пропозицій киян і зауважень, які передаватимуться безпосередньо депутатам.

Найближчим часом планують запустити ще два шари – "Громадські ініціативи" і "Організації та спільноти", які допоможуть активістам і небайдужим киянам знайти однодумців для спільного розвитку міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ