У Київраді встановили нову систему голосування. ФОТО



Київська міська рада перейшла на нову систему голосування – "Раду-4". Депутати її випробують вже на засіданні 3 вересня.

Про це "Українській правді. Київ" повідомила депутат Тетяна Меліхова.

"За час перерви у засіданнях у Київраді встановили  нову систему голосування. Сьогодні депутати пройшли навчання", - розповіла депутат.

Вона відзначила, що навчали депутатів не всіх разом, а по фракціях, щоб усі могли детально ознайомитися з новою системою і задати питання.

 Так виглядає пульт нової "Ради-4". Усі фото Тетяни Меліхової

"Рада-4" - нескладна, з нею буде легко розібратися. Вона значно відрізняється від "Ради-3", зокрема, тим, що не дозволить займатися кнопкодавством", - розповіла Меліхова.

Вона пояснила, що тепер для голосування депутат буде змушений використовувати дві руки: ліву, щоб подати сигнал, що він готовий до голосування, а праву, щоб проголосувати "за", "проти" чи "утримався".

 Щоб проголосувати, треба задіяти дві руки

"Голосування йде до 10 секунд. Весь час треба буде утримувати руками 2 кнопки", - сказала Меліхова.

"У чому ще зручність – система має великий екран-планшет, на який виводиться порядок денний. Не знаю, чи працюватиме це вже 3 вересня, але на ньому можна буде натиснути на назву проекту і подивитися текст проекту рішення", - пояснила Меліхова.  

 Зручніть "Ради-4" у великому планшеті

Водночас депутат додала, що Київрада поки не відмовиться від паперових проектів рішень, оскільки на них можна робити позначки, писати якісь пропозиції чи зауваження.

На ньому можна буде подивитися і проекти рішень, і те, як голосували депутати 

Меліхова припустила, що перше засідання з новою системою може бути довгим і складним.

"Поки депутати не звикли до більш тривалої процедури голосування, буде повна плутанина. Передбачаю, що завтра сесія буде довга, важка і з чварами", - підсумувала Меліхова.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ