Кличко буде боротися з корупцією ще два роки: затвердив план на 2017 рік


Мер Києва Віталій Кличко затвердив план заходів щодо запобігання та зменшення ризиків корупції у міській адміністрації на 2015-2017 роки.

Про це повідомляє сайт міської влади.

Відзначається, що план заходів був розроблений за участю громадських експертів, які входять до Антикорупційної ради при міському голові.

Зокрема, комплекс заходів передбачає проведення сертифікації системи міського управління, під час якої буде оптимізовано організаційну структуру КМДА та райдержадміністрацій та будуть розмежовані повноваження на різних рівнях.

На веб-порталі територіальної громади Києва також будуть оприлюднені посадові інструкції держслужбовців та інформація про функціональні повноваження структурних підрозділів міської адміністрації.

До того ж, на порталі обіцяють розмістити документи, які приймаються за підсумками нарад у КМДА, а усі тендери проводити через систему електронних закупівель товарів, робіт та послуг.

Керівників комунальних підприємств планують призначати виключно через конкурс, а результати всіх службових розслідувань, аудитів, перевірок тощо оприлюднювати на веб-порталі.  

Заплановане також створення переліку об’єктів нерухомого майна комунальної власності із зазначенням повної інформації про них, а для комунальних підприємств – єдині вимоги щодо звітності.

Також програма передбачає публічну звітність щодо рекламних площ, бюджету, використання коштів навчальними та медичними закладами тощо та інвентаризацію всіх адмінпослуг, які надаються міською владою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ